BUVERO 2020 – Jelentkezz résztvevőnek!

Mi az a BUVERO?

A BUVERO szó romani nyelven kagylót jelent, és a jó kommunikáció, a pozitív kapcsolatok és a nőiség erejét jelképezi. A Romédia Alapítvány és partnerei az új digitális technológiák felhasználásával filmes tanfolyamot hirdet, rendhagyó módon online formában, 16-24 éves roma lányoknak. A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan kell mai társadalmi kérdéseket video-riportban feldolgozni.  Lehetőséged lesz egyéni kisfilmet, videót is készíteni más kulturális közösségekkel és egyénekkel foglalkozó kérdésekről is. Része lehetsz egy olyan online közösségnek, amit fiatal roma nők építenek fel, és ezzel képessé válhatsz arra, hogy befolyásold, alakítsd a beszédtémákat a helyi és a roma közösségedet érintő fontos kérdésekről. 

MIKOR LESZ?

Az 5 napos képzés 2020. augusztus 12-16 közötti időszakban lesz. Ebben az 5 napban filmes szakembereink bevezetnek a következő témákba: történetmesélés, médiaetika, identitás, újságírói alapok, fényképezés alapjai, videó készítés, televíziós szerkesztés.

Az kétnapos online felkészítést, egy egynapos gyakorlati nap követ, majd újra egy két napos online utómunka a gyakorlati napon készített filmekkel. A gyakorlat során a résztvevők 3 fős csoportokban előkészítik, leforgatják és megvágják a saját videó-riportjukat, vagy animációs filmjüket valamilyen társadalmilag aktuális, fontos témáról. 

HOL LESZ?

A képzés 4 napja online valósul meg, augusztus 12-én pedig egy gyakorlati napot tartunk a partner civil szervezetek bevonásával. 

AMIT VÁRUNK TŐLED

Ha kiválasztunk Téged a BUVERO egyik résztvevőjének, azt kérjük Tőled, hogy a képzés mind az 5 napján vegyél részt. Mi támogatást, útbaigazítást és felületet biztosítunk a történeteidnek. Tanulj meg mindent, amivel hozzájárulhatsz, hogy közösséged megítélése javuljon, hogy kinyisd a világot! Vállald, hogy amit tanultál hasznosítod közösségedben és tudósítasz róla!
Partner szervezeteink segítségedre lesznek, hogy hatékonyan tudj bekapcsolódni az online képzésbe. 

MIT KELL TENNED?

Ha részt akarsz venni a BUVERO képzésen:

  • Töltsd ki a személyes adataid (lent).
  • Írj egy motivációs levelet, amelyben megírod, hogy miért szeretnél részt venni a médiaképzésen. Hogyan változtatnád meg a romákkal kapcsolatos közvélekedést, mivel vagy elégedetlen?
  • E-mailben küldd el ezeket az anyagokat augusztus 5-ig az alábbi címre:

Email: georgina.laboda@romediafoundation.org


Jelentkezés:

E-mailben add meg a következő adatokat:

Neved:

Életkorod:

Lakcímed:

Iskolád neve/város:

Melyik szervezet ajánlotta Neked ezt a felhívást:

Elérhetőséged

Email címed:
Telefonszámod:
Facebook adatlap:

Szükségem van internet és számítógépre, hogy be tudjak kapcsolódni az online képzésbe: 

igen / nem

Vállaltan roma származású vagyok: igen / nem

Van-e útleveled vagy személyi igazolványod lakcímkártyával:  igen / nem